Директори във Варна си имат лични служебни коли и лични служебни

...
Директори във Варна си имат лични служебни коли и лични служебни
Коментари Харесай

Директори във Варна си имат лични служебни коли и лични служебни шофьори

Директори във Варна си имат " персонални " служебни коли и " персонални " служебни водачи. Някои от служебните коли на общината са дадени за прилагане на държавни структури и някогашни министри. Това е открил кметът Благомир Коцев, откакто е решил да направи неочаквана инспекция. Коцев е отишъл на инспекция на строителни обекти от ремонтната стратегия, за която Община Варна е теглила заеми през 2021 година и 2022 година, като е пътувал със длъжностен автомобил без отличителни надписи.

" Общината има към 200 автомобила. От тях в сертифицирана редовност са около 25. В този, в който аз се качих, светиха голям брой сигнали за нередовност, в това число и този за спирачките ", пише в профила си във Facebook Коцев. 

Кметът изяснява, че от една година всички коли са оставени без поддръжка поради обжалване на публични поръчки, правосъдни каузи и чиновнически процедури. Той е решил да беседва с шефа в гаража на Общината.

" В общината имаме към 200 коли, някои от тях не съм виждал - дадени са за прилагане на държавни структури, някогашни министри и не знам още кой. Аз просто трябваше да подпиша документите ", споделил служителят на Коцев. 

После обяснил, че някои шефове си имат " персонални " служебни коли и " персонални " служебни водачи. Шофьори пък се водели на лист, само че някои били в пенсионна възраст, а други въобще не са във Варна. 

" Дадени са (шофьорите - бел. ред.) дружно с колите да разкарват хора от държавни органи отвън Варна ", станало ясно от думите на служителя. Освен това от година колите на общината са оставени без ремонт и поддръжка, а масло и филтри се купуват посредством " задатъците на домакините ". Коцев добавя, че се е качил на един от колите, който е бил без техническа редовност.

" Тук става дума за незаконна безнаказаност и до момента в който не съм сигурен, че колите са в изрядно техническо положение, възнамерявам да спра потреблението на близо 180 коли от парка на Общината. Ще се употребяват единствено тези към 20 изправни и механически годни ", безапелационен е кметът на града.

Той изяснява, че служебен превоз ще се употребява единствено при наложителни случаи и при специфичен позволителен режим.

Според него шефовете могат да идват и да напущат работното си място като всеки естествен жител - с персонален или градски превоз, както правел и самият кмет.

" Привилегии и елити в Общината няма да има. Това време мина. Изискал съм отчет и решение за усъвършенстване на автомобилния парк. Каквото е негодно и не предстои на рационален ремонт, ще се бракува. Докато не получа работещо и ефикасно решение, ключовете за служебните коли ще останат в кабинета ми ", прибавя варненският кмет. 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР